Η Microsoft σε συνεργασία με τη Samsung φέρνει την εφαρμογή Xbox στο Samsung Gaming Hub των σειρών τηλεοράσεων Neo QLED 8K/4K, QLED καθώς και τα Smart Monitors.

Το Samsung Gaming Hub είναι ουσιαστικά μία πλατφόρμα streaming παιχνιδιών, που είναι ενσωματωμένη στις σειρές smart τηλεοράσεων της Samsung του 2022, όπως οι Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, QLED και η σειρά Smart Monitor 2022.

Θα είναι η πρώτη φορά που η εφαρμογή Xbox εντάσσεται σε πλατφόρμα «έξυπνης» τηλεόρασης με τους χρήστες του Samsung Gaming Hub να έχουν τη δυνατότητα streaming άνω των 100 τίτλων βιντεοπαιχνιδιών υψηλής ποιότητας, μέσω της εφαρμογής Xbox.

Η συμφωνία συνεργασίας ουσιαστικά θα επιτρέπει στους συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate, από τις 30 Ιουνίου, να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους, μέσω cloud, καθιστώντας περιττή την παρουσία της ίδιας της κονσόλας Xbox ή της σύνδεσης με έναν υπολογιστή.

Streaming παντού

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα να κάνεις stream βιντεοπαιχνίδια μέσω του Game Pass Ultimate υπάρχει ήδη διαθέσιμη σε φορητές συσκευές τα τελευταία δύο χρόνια.

Προφανώς για τον έλεγχο των παιχνιδιών είναι απαραίτητα και τα χειριστήρια. Σε ανακοίνωσή της η Microsoft έκανε γνωστό ότι οποιοδήποτε από τα ήδη υπάρχοντα ασύρματα χειριστήρια της σειράς Xbox, όπως επίσης και τα χειριστήρια DualSense του PS5, θα είναι συμβατά με την εφαρμογή.

Η Microsoft είχε επιβεβαιώσει, περίπου πριν από ένα χρόνο, ότι συνεργάζεται με κατασκευαστές «έξυπνων» τηλεοράσεων για την καθιέρωση λύσεων streaming περιεχομένου gaming. Μάλιστα, το Xbox app τεχνικά δεν είναι καν το πρώτο στο είδος του καθώς τηλεοράσεις ήδη υποστηρίζουν τα αντίστοιχης λογικής Google Stadia και NVIDIA GeForce NOW.

Παράλληλα, έντονη είναι η φημολογία ότι η Microsoft εργάζεται στην παραγωγή και ενός streaming stick, που θα προσαρμόζεται στις «μη έξυπνες» τηλεοράσεις, και θα δίνει πρόσβαση σε gaming περιεχόμενο στο cloud.

Οι τίτλοι

Πάντως το Xbox είναι σαφώς μεγαλύτερη δύναμη στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών σε σχέση με την Google με αποτέλεσμα το Game Pass να δίνει πρόσβαση στους συνδρομητές σε πληθώρα τίτλων πρώτης γραμμής. Ενδεικτικά, μέσω της νέας λειτουργίας οι κάτοχοι τηλεοράσεων Samsung θα μπορούν να παίζουν τις νέες εκδόσεις των Halo, Forza, Elder Scrolls ή ακόμα και τις εκδοχές του Call of Duty όταν θα ολοκληρωθεί και τυπικά η εξαγορά της Acrtivision (εκκρεμούν ορισμένες εγκρίσεις ρυθμιστικών αρχών).

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι με τη νέα λύση παρακάμπτεται η ίδια η ανάγκη σύνδεσης του Xbox στην τηλεόραση για να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Ειδικά σε μια εποχή που λόγω προβλημάτων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στην εφοδιαστική αλυσίδα κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές είναι πλέον δυσεύρετες…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία