Μειωμένη κατά 15% αναμένεται να είναι φέτος η παραγωγή σιταριού στην Ιταλία, εξαιτίας της ξηρασίας που έχει μειώσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γεωργικός όμιλος Coldiretti, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή αναμένεται να εντείνει την εξάρτηση της γειτονικής χώρας από τις εισαγωγές σιταριού.

Νέο πλήγμα

Τα δυσάρεστα νέα από την Ιταλία αλλά και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία όπου πρόσφατα καλλιέργειες σίτου υπέστησαν ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση, εντείνουν τις πιέσεις στις τιμές των τροφίμων που ήδη έχουν πάρει την ανιούσα διεθνώς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση αποτελούν δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σίτου παγκοσμίως.

Χιλιάδες τόνοι σιτηρών παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ενδοχώρα της Ουκρανίας χωρίς τη δυνατότητα να εξαχθούν, με τη Μόσχα και το Κίεβο να ανταλλάσσουν κατηγορίες για τους παράγοντες που δεν επιτρέπουν στις υπερπολύτιμες ποσότητες σιτηρών να οδηγηθούν στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή