Σταθεροποιείται η τιμή του χρυσού μετά τις πρωινές απώλειες, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου τροφοδότησε την άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου αλλά οι προβλέψεις για πιο επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve συγκρατούν τα κέρδη.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο στα 1.818, 59 δολάρια η  ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν υποχώρηση της τάξης του 0,6% στα 1.820, 4 η ουγγιά.

Ο δείκτης  δολαρίου σημείωσε μικρή μεταβολή μετά το υψηλό σχεδόν δύο δεκαετιών που σημείωσε τη Δευτέρα, γεγονός που οδήγησε σε πτώση 3% της τιμής του χρυσού. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου επίσης απομακρύνεται από τα υψηλά επίπεδα πολυετίας.

Ο χρυσός έχει αποκτήσει κάποιο περιθώριο να «αναπνεύσει» καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν, εξηγεί ο Λουκμάν Οτουνούγκα,αναλυτής της FXTM.« Αλλά οι προοπτικές  παραμένουν πτωτικές, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων των ΗΠΑ κατά 75 μονάδες βάσης μετά τα ΅«καυτά» στοιχεία για τον πληθωρισμό . Ακόμη και αν το πολύτιμο μέταλλο ωθηθεί υψηλότερα, αυτό θα μπορούσε να βασιστεί σε βραχυπρόθεσμους παράγοντες και τεχνικά στοιχεία”, προσθέτει.

Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed και οι αγορές προεξοφλούν σε μεγάλο βαθμό μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη από το 1994.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές