Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το πόσο επιθετική θα είναι η επόμενη κίνηση της Federal Reserve στην προσπάθεια της να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,312%, υποχωρώντας από το υψηλό 3,39% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η απόδοση του  30ετούς σημείωσε πτώση κατά μονάδες βάσης και διαμορφώθηεκ στο 3,325%. Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου παράμεινε σταθερή στο 2,276%.

Η καμπύλη αποδόσεων του 2ετούς και του 10ετούς ομολόγου αντιστράφηκε για λίγο τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική επιθετικής σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού. Το μέτρο αυτό παρακολουθείται στενά από τους συναλλασσόμενους και συχνά θεωρείται ως δείκτης ύφεσης.

Ο δείκτης PPI διαμορφώθηκε στο 10,8% σε ετήσια βάση από 10,9% τον περασμένο μήνα. Σε μηνιαία βάση η αύξηση του έφτασε το 0,8%, που ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών, αλλά ουσιαστικά σε διπλάσιο ρυθμό από το 0,4% του Απριλίου.

Με δεδομένο και πως ο τιμάριθμος λιανικής βρίσκεται σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα του από το 1981, στο 8,6%, οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις έχουν αυξήσει την πιθανότητα το συμβούλιο της Federal Reserve να αναγκαστεί σε πιο δυναμικές κινήσεις, πιθανότατα με μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Το συμβούλιο συνεδριάζει από σήμερα και οι αποφάσεις του θα γίνουν γνωστές αύριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές