Την λήψη πακέτου μέτρων ύψους 6 δισ. ευρώ για την απάλυνση των επιπτώσεων του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση της Αυστρίας.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση διαφόρων επιδομάτων, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής 300 ευρώ φέτος σε ευάλωτες ομάδες όπως οι άνεργοι ή όσοι λαμβάνουν την ελάχιστη κρατική σύνταξη. Άμεσες πληρωμές σε εταιρείες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας προγραμματίζονται επίσης φέτος, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ακρίβεια και μέτρα

Όπως πολλές χώρες, η Αυστρία παλεύει με τον πληθωρισμό που έχει εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, εν μέρει επειδή ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αύξησε τις τιμές της ενέργειας. Περίπου το 80% του φυσικού αερίου της Αυστρίας προέρχεται από τη Ρωσία.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την εξάλειψη ρύθμισης με την οποίαν οι φορολογούμενοι συχνά διολισθαίνουν σε υψηλότερα κλιμάκια φόρου εισοδήματος, λόγω της αύξησης των μισθών εξαιτίας του πληθωρισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών Μάγκνους Μπρούνερ δήλωσε ότι το ανώτατο φορολογικό κλιμάκιο δεν θα επηρεαστεί. Τα υπόλοιπα θα αυξηθούν αυτόματα για να προσαρμοστούν στον πληθωρισμό.

Αυτό το μέτρο θα εισαχθεί μόνο από το επόμενο έτος μαζί με άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τα μέτρα που σχεδιάστηκαν για φέτος περιλαμβάνυον την αύξηση του λεγόμενου «μπόνους για το κλίμα», που αμβλύνει τον αντίκτυπο ενός νέου φόρου άνθρακα ο οποίος θα αυξήσει την τιμή των προϊόντων συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης.

Το μπόνους θα αυξηθεί στα 250 ευρώ ανά ενήλικα ετησίως, από 100-200 ευρώ ανάλογα με την τοποθεσία. Θα συμπληρωθεί με ξεχωριστή πληρωμή, που δεν αναφέρεται ως μπόνους για το κλίμα, επίσης 250 ευρώ ετησίως, είπε η κυβέρνηση. Η θέσπιση του φόρου άνθρακα μετατίθεται για τον Οκτώβριο από τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή