Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε χθες νομοθεσία για τη βελτίωση της εποπτείας των θαλάσσιων μεταφορών, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στον περιορισμό του πληθωρισμού και να μειώσει τις εκκρεμότητες των εξαγωγών.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 369 ψήφους υπέρ και 42 κατά θα αποσταλεί στον Λευκό Οίκο για την υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε ότι ανυπομονεί να το υπογράψει για να γίνει νόμος.

Σημαντικό εργαλείο

Όπως τονίζεται, το νομοσχέδιο θα ενισχύσει την Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC), την υπηρεσία των ΗΠΑ που επιβλέπει την ποντοπόρο ναυτιλία και θα αυξήσει τη διαφάνεια του κλάδου.

Επιπλέον, θα επιτρέπει στην FMC να ελέγχει τις επιχειρηματικές πρακτικές των εταιρειών, να εφαρμόζει μέτρα επιβολής και να ζητά τη «συνολική χωρητικότητα εισαγωγών/εξαγωγών» κάθε τρίμηνο.

Η γερουσιαστής Maria Cantwell επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο δίνει στην FMC «τα εργαλεία που χρειάζεται για να μειώσει τα έξοδα αποστολής και να σταματήσει τις εταιρείες να αφήνουν πίσω τους αμερικανικά προϊόντα όπως μήλα, σανό, γάλα και πατάτες».

Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της ποντοπόρου ναυτιλίας ψηφίστηκε ομόφωνα στη Γερουσία τον Μάρτιο.

«Ο πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχει η Αμερική αυτή τη στιγμή και οι καθυστερήσεις στα λιμάνια μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς αυξήσεων των τιμών που θα αντιμετωπίσουμε μέσω αυτού του νομοσχεδίου», δήλωσε τη Δευτέρα ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα