Την πρώτη του επαφή με απλούς εργαζόμενους του Twitter θα έχει την Πέμπτη ο Ίλον Μασκ, σε ένα διάστημα που στις απειλές του για το αν τελικά θα προχωρήσει η συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας έρχονται να προστεθούν και σενάρια για αλλαγές στην λειτουργία της πλατφόρμας και ενδεχομένως περικοπές προσωπικού.

Το αφεντικό της Tesla θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους εργαζομένους σε μεγάλη εκδήλωση προσωπικού που διοργανώνει η εταιρεία, την πρώτη αφότου ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων, τον Απρίλιο.

Κατά την εκδήλωση ο Μασκ θα δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του υποβάλλουν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, η κατάθεση των ερωτήσεων θα αρχίσει να υποβάλλεται από αύριο, με την διοίκηση να επιβεβαιώνει πως στην εκδήλωση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Συνεχείς απειλές 

Θυμίζουμε πως η εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή για την επικύρωση της συμφωνίας, κάτι που θα γίνει στην γενική συνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί για τις αρχές Αυγούστου. Παρά το γεγονός ότι ο Μασκ έχει αφήσει αιχμές για υπαναχώρηση του, με το επιχείρημα πως τελικά το τίμημα που προσέφερε είναι μεγαλύτερο από ότι αξίζει τελικά η πλατφόρμα λόγω μεγαλύτερου αριθμού ψεύτικων λογαριασμών, η εταιρεία επιμένει πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της τιμής.

Ο Μασκ επανέλαβε εκ νέου την απειλή του να κάνει πίσω από την συμφωνία, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα βαρύ είναι το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων, τόσο λόγω της ασταθούς συμπεριφοράς του μεγιστάνα που κινδυνεύει να απορυθμίσει την πλατφόρμα και να απομακρύνει το κοινό όσο και λόγω των σκληρών τακτικών που ακολουθεί απέναντι στους εργαζόμενους του, όπως έχει φανεί ήδη στην Tesla.

Στην Tesla ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχει ήδη προαναγγείλει σημαντικές περικοπές προσωπικού, ενώ στην Γερμανία προκλήθηκε ζήτημα με τα συνδικάτα όταν κάλεσε ανοιχτά τους εργαζομένους, είτε να επιστρέψουν στα γραφεία τους είτε να παραιτηθούν.

Στην Twitter, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένως από την διοίκηση διευκρινίσεις για τις προθέσεις του Μασκ, δεδομένων των δηλώσεων που έχει κάνει κατά καιρούς για αλλαγές στις πρακτικές της πλατφόρμας. Επίσης ανησυχούν για τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν μετά το κύμα εξόδου χρηστών, ακόμη και από celebrities χρήστες, που προκάλεσε η συμφωνία με τον Μασκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή