Ελκυστικές παραμένουν στα μάτια των επενδυτών οι τοποθετήσεις σε crypto παρά την καθίζηση που έχει υποστεί ο κλάδος τους τελευταίους μήνες. Αυτό διαπιστώνει έκθεση της Bank of America Global Research, που βασίστηκε στα αποτελέσματα δημοσκόπησης σε επιλεγμένους παίκτες ή υποψήφιους χρήστες κρυπτονομισμάτων.

Η έκθεση μεταξύ επενδυτών και μελλοντικών επενδυτών κρυπτονομισμάτων έδειξε πως το 91% όσων ερωτήθηκαν δήλωσαν πως σκοπεύουν να αγοράσουν crypto μέσα στους επόμενους έξι μήνες, παρά την δραστική πτώση των τιμών.

Ανάλογος είναι ο αριθμός όσων δήλωσαν πως έχουν ήδη προχωρήσει σε τοποθετήσεις σε ψηφιακά νομίσματα, μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.

Οι λόγοι 

Περίπου οι μισοί από τους 1.013 συμμετέχοντες στην έρευνα ισχυρίστηκαν πως δεν κατέχουν κρυπτονομίσματα, αλλά πως σχεδιάζουν να αγοράσουν στο άμεσο μέλλον. Όσοι έχουν ήδη επενδύσει στον κλάδο δήλωσαν ως βασικούς λόγους για την τοποθέτηση τους στα crypto, την προοπτική υψηλών αποτιμήσεων, την πρόθεση τους να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιο τους και το γεγονός πως βρίσκουν ενδιαφέρουσα την τεχνολογία και την δραστηριοποίηση τους στον κλάδο.

Μεταξύ των κατόχων ψηφιακών νομισμάτων, το 75% δήλωσε πως διαθέτει Bitcoin και το 44% Ethereum. Επίσης ένα ποσοστό της τάξεως του 26% δήλωσε πως έχει επενδύσει σε meme coins όπως το Dogecoin και το Shiba Inu.

Η Paypal και η Coinbase κατονομάστηκαν ως τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια, σε ποσοστό 53% και 46% αντιστοίχως.

Θυμίζουμε πως οι τιμές των ψηφιακών νομισμάτων έχουν δεχτεί σημαντικές πιέσεις τους τελευταίους μήνες. Σήμερα το Bitcoin έπεσε κάτω και από το όριο των 22.000 δολαρίων, ήτοι την χαμηλότερη τιμή του από το 2020, πριν ανακάμψει και πάλι ελαφρά. Σε κάθε περίπτωση οι συνολικές απώλειες του από τα υψηλά του περασμένου Νοεμβρίου αγγίζουν το 60%. Αντιστοίχως το Ethereum διαπραγματεύεται κάτω από το «μαξιλάρι» των 1.200 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News