Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες επισκιάστηκαν από τα σημαντικά κέρδη των δεικτών της Κίνας, μετά τη δημοσίευση καλύτερων από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία.

Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο 1,41% ενώ ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 1,478%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,42% καθώς οι μετοχές της Alibaba έκαναν άλμα 4,64%.

Οι μετοχές της Prada στο Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, υποχώρησαν περισσότερο από 3%, αφού μια έρευνα του Oliver Wyman έδειξε ότι οι μάρκες πολυτελείας μείωσαν τις προσδοκίες για τις δραστηριότητές τους στην Κίνα φέτος μετά τα τελευταία lockdown για τον Covid.

Την ίδια ώρα, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,7% τον Μάιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, μετά την πτώση του 2,9% του Απριλίου. Η μέτρηση για τον Μάιο ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 0,7%. Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο μειώθηκαν κατά 6,7% σε ετήσια βάση, καλύτερη από την αναμενόμενη πτώση 7,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Πιστεύω ότι αυτά τα δεδομένα ενισχύουν πραγματικά την άποψη που είχε η Citi… ότι ίσως είμαστε ήδη στην κορύφωση της απαισιοδοξίας για την ανάπτυξη στην Κίνα», δήλωσε η Johanna Chua, επικεφαλής οικονομικών και στρατηγικής της Ασίας στη Citi Global Markets Asia. Τα στοιχεία της κινεζικής βιομηχανικής παραγωγής για τον Μάιο ήταν μια «μεγάλη έκπληξη», είπε.

Στους άλλους δείκτες, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,8% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,78%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 1,81% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 0,62%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές