Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς μόνο ο Nasdaq κατάφερε να ανακάμψει μετά το sell off των προηγούμενων ημερών, που ώθησε και τον S&P 500 στην επικράτεια της bear market.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,49% στις 30.365 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,37% στις 3.735 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 10.828 μονάδες.«Η σημερινή ήταν μια από εκείνες τις ημέρες που η αγορά υιοθετεί μια στάση αναμονής και σίγουρα αυτό φαίνεται να συμβαίνει στους μεγάλους δείκτες», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην National Securities. «Είμαστε πραγματικά στη μέση οδό εδώ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές εμπρός και πίσω δεν είναι ασυνήθιστες πριν από μια σημαντική ανακοίνωση.Οι σταθεροποιητικές τάσεις ήρθαν μετά από ένα έντονο sell-off που οδήγησε τον S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2021 και να κλείσει σε bear market για πρώτη φορά από το 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας bear market, ο S&P 500 έχασε 33,9% πριν την ανάκαμψη, ενώ τα στοιχεία έδειξαν ότι οι bear markets διαρκούν κατά μέσο όρο περισσότερο από 18 μήνες.Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Oracle σημείωσε άλμα 9% αφού η εταιρεία λογισμικού ανέφερε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν από τη «σημαντική βελτίωση της ζήτησης» στις υποδομές cloud. Οι μετοχές της FedEx σημείωσαν άλμα 14% μετά την ανακοίνωση ότι θα προσθέσει τρία νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της. Οι μετοχές των McDonald’s και Honeywell κέρδισε 2%, προσφέροντας στηρίξεις στον Dow.Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,8% από τον Απρίλιο και κατά 10,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Και αυτή η διακύμανση τροφοδότησε επίσης τις εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού.

Αυξάνονται οι εκτιμήσεις για την επιθετική νομισματική πολιτική

Αυτή η εικόνα της αγοράς είναι αποτέλεσμα της αύξησης των προσδοκιών ότι η Fed να συσφίξει πιο γρήγορα την πολιτική της από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι που εκτιμούν ότι η Fed «πιθανότατα» θα εξετάσει μια αύξηση 75 μονάδων βάσης, η οποία είναι μεγαλύτερη από την αύξηση των 50 μονάδων βάσης που πολλοί traders περίμεναν.Οι traders βλέπουν τώρα περισσότερες από 90% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME που μετρά τις τιμές στις αγορές συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης. Αυτή η αλλαγή στις προσδοκίες της πολιτικής της Fed οδήγησε και τις αποδόσεις ομολόγων σε άνοδο, με εκείνη του 10ετούς να ξεπερνά για λίγο το 3,4%, για να περιοριστεί στο 3,32% σήμερα.«Η κίνηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου προς το 3,5% δείχνει τον φόβο της αγοράς ότι η Fed μπορεί να μείνει πίσω από την καμπύλη αυξάνεται», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής της UBS. «Με τη σειρά του, αυτό θα δώσει στη Fed λιγότερο περιθώριο για να ελέγξει τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα, οι κίνδυνοι μιας ύφεσης να έχουν αυξηθεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]