Με κάθε ανανεωμένη έκδοση του iPhone, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο, η Apple αναβαθμίζει συνήθως την κύρια κάμερα της συσκευής με νέες δυνατότητες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει πάντα και για την εμπρόσθια κάμερα.

Αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει με το μελλοντικό iPhone 14, δηλαδή τη συσκευή που η αμερικανική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει το προσεχές φθινόπωρο. Τις νέες πληροφορίες δίνει ο αναλυτής της TFI Asset Management Ming-Chi Kuo, ο οποίος έχει αρκετές επιτυχημένες προβλέψεις για τις «κινήσεις» της Apple στο παρελθόν λόγω των έγκυρων πηγών του σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Οι προμηθευτές «μίλησαν»

Οι νέες πληροφορίες, λοιπόν, έρχονται από τους προμηθευτές εξαρτημάτων για την εμπρόσθια κάμερα των συσκευών της Apple.

Με βάσει αυτές τις πληροφορίες το iPhone 14 (πιθανότατα έτσι θα ονομάζεται) θα διαθέτει εμπρόσθια κάμερα με μηχανισμό αυτόματης εστίασης (autofocus) στοιχείο που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ευκρίνεια και γενικότερα καλύτερη ποιότητα εικόνων. Επιπλέον, η σέλφι κάμερα του iPhone 14 θα διαθέτει φακό έξι στοιχείων, σε αντίθεση με των πέντε στοιχείων μέχρι σήμερα, στοιχείο που επίσης συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας εικόνας.

Διαβάστε ακόμα: Το iPhone 14 φέρνει μαζί του και λειτουργία οθόνης Always-on

Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα 9to5Mac, που ειδικεύεται στα θέματα της Apple, αναφέρει ότι η εμπρόσθια κάμερα του επόμενου iPhone θα διαθέτει μεγαλύτερο διάφραγμα (f/1.9). Στο τελευταίο iPhone 13 Pro που λανσαρίστηκε το περασμένο φθινόπωρο το διάφραγμα της συγκεκριμένης κάμερας είναι στο f/2.2. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η τελευταία αναβάθμιση

Η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση στην εμπρόσθια κάμερα του iPhone έγινε το 2019 όταν το iPhone 11 Pro υιοθετούσε αισθητήρα ανάλυσης 12 Megapixel ενώ το προγενέστερο μοντέλο είχε αισθητήρα 7 Megapixel. Έκτοτε τα χαρακτηριστικά της κάμερας παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια.

Άλλες αλλαγές

Αλλαγή ενδέχεται να υπάρξει και στην εμφάνιση της εμπρόσθιας κάμερας αφού αρκετοί θεωρούν ότι θα εγκαταλειφθεί η υποδοχή τύπου εγκοπής (notch) στο πάνω μέρος της οθόνης. Στη θέση της εικάζεται ότι θα υπάρχει υποδοχή τύπου κουκίδας.

Άλλες εκτιμήσεις αναλυτών θέλουν τις Pro εκδόσεις του iPhone 14, όπως συνηθίζεται, να έχουν πιο πλούσια χαρακτηριστικά σε σχέση με τα «απλά» μοντέλα, όπως την κύρια κάμερα που αναμένεται να έχει αισθητήρα ανάλυσης 48 Megapixel.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία