Εκτίναξη κατά 36% των εισόδων της από τις συνδρομητικές υπηρεσίες gaming και μουσικής αναμένεται να καταγράψει η Apple όπως εκτιμά η JP Morgan, καθώς ο κατασκευαστής του iPhone αναμένεται να αξιοποιήσει την τεράστια βάση των χρηστών της. Το ποσό που θα αποκομίσει έως το 2025 εκτιμάται σε 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

180 εκατ. συνδρομητές

Οι δύο υπηρεσίες gaming και μουσικής είναι πιθανό να έχουν μια συνδυασμένη βάση συνδρομητών περίπου 180 εκατομμυρίων έως το 2025 – 110 εκατομμύρια συνδρομητές μουσικής και 70 εκατομμύρια για gaming. Αυτή η τάση εκτιμάται ότι ενισχύεται από την ταχεία εξάπλωση του διαδικτύου και την άνθηση της βιομηχανίας gaming, σύμφωνα με αναλυτές της JP Morgan, με επικεφαλής τον Σαμίκ Τσάτερτζι.

Η Apple Music, η οποία λανσαρίστηκε το 2015 και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία streaming μουσικής μετά το Spotify, αναμένεται να αντιπροσωπεύει ένα μεγαλύτερο μέρος αυτών των εσόδων, με περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, ανέφερε η JP Morgan.

Η Apple Arcade, η συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών που καθιερώθηκε το 2019, εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εσοδα σχεδόν 20 δισ. δολάρια σε τρεις μήνες

Η εταιρεία δεν παρουσιάζει αναλυτικά τις πωλήσεις στις υπηρεσίες gaming και μουσικής, αλλά ο συνολικός τομέας, που περιλαμβάνει το App Store, το Apple TV+, το Arcade και το Apple Music, κατέγραψε έσοδα 19,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίμηνο Μαρτίου, και από αυτή την άποψη εκτιμάται ότι είναι ένας τομέας όπου η Apple μπορεί να σημειώσει ανάπτυξη.

Ο Τσάτερτζι, ο οποίος έχει βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια για την ακρίβεια των εκτιμήσεών του στην Apple από το Refinitiv Eikon, αναμένει ότι το μέγεθος της αγοράς gaming θα φτάσει τα 360 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028 και το streaming μουσικής θα φτάσει τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία