Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας αφενός να απομακρυνθεί από τις κρίσιμες στηρίξεις και αφετέρου να περιορίσει όσο μπορεί τη «ζημιά» της εβδομάδας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,66% στις 828,77 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 32 εκατ. ευρώ.

Aυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η μεγάλη πτώση αυτής της εβδομάδας δεν έχει κινητοποιήσει μεγάλες αγοραστικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να επαναφέρουν το ΧΑ σε πιο ασφαλή ύδατα, και πιο συγκεκριμένα πάνω από τις 850 μονάδες, όπου μπορεί να αναιρεθεί το αρνητικό σενάριο.

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι υπάρχουν κάποιες κινήσεις με βάση τις επιχειρηματικές εξελίξεις, όπως φαίνεται σήμερα και στη μεγάλη κίνηση των εταιρειών του ομίλου Τέρνα.

Σημείο ισορροπίας

Όπως σχολιάζουν πηγές στον ot.gr, το ΧΑ ακόμη δεν έχει βρει το σημείο ισορροπίας και ανακοπής της πτώσης, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή ενός κύκλου ανοδικών επιτοκίων, με τις επιπτώσεις να είναι ακόμη αβέβαιες, συντηρώντας τη μεσοπρόθεσμη τάση σε πτωτικό τέμπο. Βέβαια, όταν υπάρχει μεγάλη συμπίεση αποτιμήσεων, δεν μπορούν να αποκλειστούν απότομες ανοδικές αντιδράσεις, με πολλά χαρτοφυλάκια να προτιμούν πιο αμυντικές θέσεις έως ότου ολοκληρωθεί η αναταραχή.

Σε επίπεδο τίτλων, η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο +6,75% και η ΓΕΚ Τέρνα στο +4,41%, με την Coca Cola να κερδίζει 2,22%. Θετικά κινούνται οι Σαράντης, Jumbo, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Τιταν, Πειραιώς, ΔΕΗ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Aegean, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Eurobank, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil, με την Quest να είναι στο -1,80%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών