Να ανακάμψει από τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αν και η νευρικότητα και η έντονη μεταβλητότητα δεν λείπουν από την αγορά. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,98% στις 823,28 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα στην αγορά παραμένει εύθραυστο παρά την κίνηση πάνω από τις 820 μονάδες, η οποία γίνεται με τη στήριξη μερίδας τίτλων. Το θετικό όμως είναι ότι ο γενικός δείκτης όχι μόνο κράτησε την τεχνικής σημασίας στήριξη των 813 μονάδων, αλλά δείχνει να μπορεί να δημιουργήσει ένα ανάχωμα ώστε να απορροφήσει τυχόν αναταράξεις που αναμένονται ενόψει.

Αντιστροφή

Η τετραήμερη «εβδομάδα» που ολοκληρώνεται σήμερα πάντως βρίσκει το ΧΑ να έχει απώλειες για μία ακόμη φορά, και αδύναμο να αντιστρέψει την κακή ψυχολογία που έρχεται από τις διεθνείς αγορές. Άλλωστε, μετά το -4,60% της Τρίτης και το -2,82% της Πέμπτης, η σημερινή ανάκαμψη είναι αδύναμη να ανατρέψει τα δεδομένα που δημιούργησαν αυτές οι πτώσεις.

Σε επίπεδο τίτλων, η Τέρνα Ενεργειακή ξεχωρίζει με το +6,93% που καταγράφει, με τη ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο +3,98%. Θετικά κινούνται οι Σαράντης, ΟΤΕ, Alpha Bank, Coca Cola, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Εθνική, Titan και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι Quest, Eurobank, Motor Oil, Jumbo, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Aegean και ΟΛΠ να ακολουθούν με μικρή πτώση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών