Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία, αλλά 12,3 εκατ. δολάρια είναι τελικά η υψηλότερη προσφορά που έχει κατατεθεί για το περίφημο δείπνο που βγάζει στο σφυρί ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

Η δημοπρασία που φέτος οργανώνεται μέσω της πλατφόρμας του eBay και λήγει τα ξημερώματα έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, με τις προσφορές να ανεβαίνουν συνεχώς. Το υψηλό ενδιαφέρον έχει να κάνει πιθανότατα με το γεγονός πως πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο δείπνο που δημοπρατεί ο 91χρονος Μπάφετ, όπως ανακοινώθηκε.

Χρυσό το τελευταίο δείπνο 

Σημειωτέον πως την τελευταία διετία ο Μπάφετ δεν είχε προχωρήσει σε δημοπρασίες δείπνων μαζί του, λόγω της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway συνηθίζει, εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, να δημοπρατεί ένα ιδιωτικό δείπνο μαζί του, με τα έσοδα της δημοπρασίας να πηγαίνουν στην φιλανθρωπική οργάνωση Glide, του Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για μια οργάνωση που βοηθά άπορους και άστεγους και προσφέρει καταφύγιο, γεύματα και ιατρική φροντίδα.

H πρωτοβουλία των δείπνων του Μπάφετ ξεκίνησε το 2000, με την δημοπρασία την πρώτη χρονιά να αποφέρει 25.000 δολάρια από άγνωστο πλειοδότη. Έκτοτε η πρωτοβουλία έχει αποφέρει συνολικά πάνω από 34,2 εκατ. δολάρια υπέρ των σκοπών της Glide.

Νέο ρεκόρ 

Μέχρι τώρα το ρεκόρ χρημάτων είχε δοθεί στην δημοπρασία του 2019, όταν ο επιχειρηματίας του κλάδου των κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν πρόσφερε 4,57 εκατ. δολάρια για να έχει την τιμή να δειπνήσει με τον γκουρού των αγορών. Μετά το δείπνο τους, ο Σαν είχε δηλώσει τότε ενθουσιασμένος με την εμπειρία και τις πολύτιμες συμβουλές που είχε πάρει από τον Μπάφετ για την προώθηση της blockchain Tron και της εταιρείας Rainberry, ενώ από την πλευρά του είχε προσπαθήσει να πείσει τον μεγαλοεπενδυτή για το τεράστιο επενδυτικό μέλλον που έχουν μπροστά τους τα crypto.

Φέτος η δημοπρασία που ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής άρχισε να συγκεντρώνει ολοένα πιο μεγάλα ποσά και τελικά το νέο ρεκόρ καταγράφηκε νωρίτερα, όταν άγνωστος πλειοδότης πρόσφερε το ποσό των 12.345.678 δολαρίων. Πρόκειται για ένα νούμερο υπερδιπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ.

To δείπνο φέτος θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα αγαπημένα steak houses του Μπάφετ, το Smith & Wollensky στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ο νικητής της δημοπρασίας έχει δικαίωμα να έχει μαζί του έως επτά άτομα, δικής του επιλογής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας