Μετά από μια έντονα νευρική συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μικτά πρόσημα, τα οποία φυσικά δεν βελτίωσαν την αρνητική εικόνα που προκάλεσαν οι ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τις αποφάσεις πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,41% στις 7.016 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,67% στις 13.126 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,06% στις 5.882 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο βρετανικός FTSE σημείωσε απώλειες 4,1%, ο DAX έχασε 4,6% και ο CAC 40 έκλεισε το 5ήμερο στο -4,9%.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Nokian της Φινλανδίας κέρδισε περισσότερο από 10% αφού αύξησε το guidance των καθαρών πωλήσεων για το 2022. Στον αντίποδα, η ArcelorMittal έχασε πάνω από 2%, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από την είδηση ότι οι εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο του Μεξικού διέκοψαν την απεργία μετά την επίτευξη συμφωνίας με τη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο για την κατανομή των κερδών.

Άλμα άνω του 5,6% σημείωσε και η ABN Amro, μετά τα δημοσιεύματα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την BNP Paribas προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εξαγοράς της.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε τον Μάιο στο υψηλό-ρεκόρ του 8,1%, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση. Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο Klaas Knot της ΕΚΤ προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές αυξήσεις στα επιτόκια προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές