Ο Ίλον Μασκ είπε στους εργαζόμενους του Twitter ότι η εταιρεία «χρειάζεται εξυγίανση» σε οικονομικό επίπεδο σε συνδυασμό με την ανάγκη να χαμηλώσουν τα κόστη, υπονοώντας μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρχουν περικοπές θέσεων εργασίας, εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία του για την αγορά της υπηρεσίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Απολύσεις στο προσκήνιο

«Αυτή τη στιγμή τα κόστη ξεπερνούν τα έσοδα», είπε ο Μασκ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα απολύσεων κατά τη διάρκεια του εσωτερικού εταιρικού διαλόγου, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων. «Αυτή δεν είναι μια καλή κατάσταση», είπε.

Προφανώς το θέμα των απολύσεων έρχεται πρώτο στη σκέψη των πάνω από 7.000 εργαζομένων του Twitter από τη στιγμή που ανακοίνωσε την επιθυμία του να αγοράσει την εταιρεία. Ο τωρινός CEO, Παράγκ Αγκραβάλ, είπε σε προγενέστερη συνάντηση με τα στελέχη της εταιρείας ότι απολύσεις δεν σχεδιάζονται «προς το παρόν».

Αν και ο Μασκ δεν εξέφρασε ξεκάθαρα τις σκέψεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, τα σχόλιά του υπονοούν ότι οι πιθανότητες να συμβεί το σενάριο των απολύσεων είναι υπαρκτό.

Οικονομική αιμορραγία

Το Twitter είχε για το 2021 ετήσια έσοδα 5,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημαντικά αυξημένα από τα 3,72 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τα έσοδα το 2020. Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να παρουσιάζει οικονομική αιμορραγία παρά τις προσπάθειες διόρθωσης της κατάστασης: το 2021 οι απώλειες ήταν 221 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τα 1,14 δισεκατομμύρια δολάρια του 2020.

Ο Μασκ έχει δώσει προτεραιότητα σε μια σειρά προϊόντων που επικεντρώνονται στα έσοδα στα σχόλιά του σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια για το Twitter, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης εστίασης στις συνδρομές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή