Με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να εδραιωθεί και πάλι πάνω από τις 830 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη στην πλειονότητα των τίτλων του.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,01% στις 833,78 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές

Σύμφωνα με τους περισσότερους εγχώριους αναλυτές, το κλίμα διεθνώς είναι ο βασικός φορέας της τάσης, αν και σήμερα το ΧΑ αναμένεται να επηρεαστεί από την αργία στις ΗΠΑ, λόγω της ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Επίσης, η νέα εβδομάδα που ανοίγει σήμερα δεν έχει τόσο σημαντικές ανακοινώσεις σε επίπεδο μακροοικονομικών νέων που να δίνουν ένα δυνατό στίγμα στους επενδυτές

Το καθοδικό κανάλι στο οποίο έχει πέσει η ελληνική αγορά έχει συμπιέσει σημαντικά και γρήγορα τις αποτιμήσεις. Έτσι, με δεδομένο την απουσία κάποιων μακροοικονομικών αναφορών υψηλού ενδιαφέροντος, ενδεχομένως να αποφορτιστεί η εικόνα της αγοράς, δίνοντας κάποιες ευκαιρίες ανάκαμψης και βελτίωσης των αποτιμήσεων μετά την έντονη πτώση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ ξεχωρίζουν σήμερα με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι η ώθηση που δίνουν στην αγορά οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Aegean, Λάμδα και Τιτάν.

Στον αντιποδα, η Motor Oil χάνει 1,24%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών