Να μην περιμένουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό διεμήνυσε στους δημοσίους υπαλλήλους ο υφυπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Σάιμον Κλαρκ, υποστηρίζοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει σύνεση όσον αφορά το μισθολογικό του δημόσιου τομέα.

Ο Κλαρκ προειδοποίησε πως οποιεσδήποτε μισθολογικές αυξήσεις στον δημόσιο τομέα πάνω από τον πληθωρισμό, το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι να επιδεινώσουν τον πληθωρισμό που προβλέπεται ότι θα φθάσει το 11% μέσα στον χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Μια ιστορική απεργία στους σιδηρόδρομους της χώρας

Οι δάσκαλοι και οι γιατροί είναι μεταξύ αυτών που έχουν προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα μισθολογικά αιτήματά τους.

«Είναι ανάγκη να είμαστε συνετοί σχετικά με το μισθολογικό», δήλωσε στο Sky News ο υφυπουργός Οικονομικών στις αρμοδιότητες του οποίου είναι οι μισθοί του δημόσιου τομέα. «Δεν μπορούμε να έχουμε αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό, γιατί αυτό θα εντείνει το πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε».

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ραδιοσταθμό των Times, ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως «δεν περιμένουμε ύφεση (…) Υπάρχουν προφανώς πολύ σημαντικές προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία … αλλά υπάρχουν επίσης σημαντικές υποκείμενες δυνάμεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ας σημειωθεί τα σχόλια του βρετανού υφυπουργού Οικονομικών έγιναν μια εβδομάδα μετά την προειδοποίηση από τη Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών ότι η οικονομία θα αντιμετωπίσει στασιμότητα την ερχόμενη χρονιά και θα μπορούσε εύκολα να μπει σε ύφεση, καθώς μειώνονται οι προοπτικές της για ανάπτυξη εξαιτίας του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή