Σε εγχώριες λύσεις για την ασφάλιση των πλοίων της στρέφεται η ρωσική ναυτιλία, προκειμένου να «ξεφύγει» από τις κυρώσεις της Δύσης και να διατηρήσει λειτουργικούς τους στόλους εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η κρατική Sovcomflot έχει ασφαλίσει όλα τα πλοία της σε ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες με την εν λόγω κάλυψη ανταποκρίνεται στους διεθνείς κανόνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μετά την απόσυρση της κάλυψης από τις δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι δυτικές ασφαλιστές εταιρείες σταμάτησαν την ασφαλιστική κάλυψη του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου της Ρωσίας όταν η Sovcomflot επλήγη από κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι η κρατικά ελεγχόμενη Ρωσική Εθνική Αντασφαλιστική Εταιρεία (RNRC) είχε γίνει ο κύριος αντασφαλιστής των ρωσικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της Sovcomflot.

«Τεχνικά, ικανοποιούμε όλες τις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Ιγκόρ Τονκοβιντόφ και πρόσθεσε πως «επί του παρόντος, ο στόλος της εταιρείας είναι σχεδόν πλήρως απασχολημένος στη μεταφορά υδρογονανθράκων, τα φορτία παραδίδονται σε διάφορα μέρη του κόσμου”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Sovcomflot είναι βασικός αποστολέας ρωσικών φορτίων πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ δυτικές πηγές ανέφεραν ότι η ρωσική ασφαλιστική κάλυψη θα είναι πιθανότατα αρκετή για να συνεχίσουν να πλέουν σε όλον τον κόσμο τα ρωσικά πλοία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα