Σε εγχώριες λύσεις για την ασφάλιση των πλοίων της στρέφεται η ρωσική ναυτιλία, προκειμένου να «ξεφύγει» από τις κυρώσεις της Δύσης και να διατηρήσει λειτουργικούς τους στόλους εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η κρατική Sovcomflot έχει ασφαλίσει όλα τα πλοία της σε ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες με την εν λόγω κάλυψη ανταποκρίνεται στους διεθνείς κανόνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μετά την απόσυρση της κάλυψης από τις δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι δυτικές ασφαλιστές εταιρείες σταμάτησαν την ασφαλιστική κάλυψη του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου της Ρωσίας όταν η Sovcomflot επλήγη από κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν ότι η κρατικά ελεγχόμενη Ρωσική Εθνική Αντασφαλιστική Εταιρεία (RNRC) είχε γίνει ο κύριος αντασφαλιστής των ρωσικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της Sovcomflot.

«Τεχνικά, ικανοποιούμε όλες τις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Ιγκόρ Τονκοβιντόφ και πρόσθεσε πως «επί του παρόντος, ο στόλος της εταιρείας είναι σχεδόν πλήρως απασχολημένος στη μεταφορά υδρογονανθράκων, τα φορτία παραδίδονται σε διάφορα μέρη του κόσμου”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Sovcomflot είναι βασικός αποστολέας ρωσικών φορτίων πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ δυτικές πηγές ανέφεραν ότι η ρωσική ασφαλιστική κάλυψη θα είναι πιθανότατα αρκετή για να συνεχίσουν να πλέουν σε όλον τον κόσμο τα ρωσικά πλοία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΔΝΕ: Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών το σύστημα εμπορίας ρύπων της ΕΕ
Λιμάνια |

Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών -Τι καταγγέλλει η ΔΝΕ

Με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ένωση αναφέρεται στους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια και τον ανταγωνισμό που θα υποστούν από λιμάνια εκτός ΕΕ, τα οποία δεν επιφορτίζονται με τα κόστη που θα φέρει το EU ETS

Blue Scholarship Awards: Υποτροφίες στη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Ναυτιλία |

Υποτροφίες Blue Scholarship Awards στη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Τέσσερις νέοι ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες ή μεταδιδακτορικοί ερευνητές αλλά και οκτώ μεταπτυχιακοί φοιτητές θα χρηματοδοτηθούν ή θα βραβευτούν για την προσπάθεια και το έργο τους