Δεν βρίσκει ακόμη… πάτο το ιαπωνικό νόμισμα, που βρίσκεται σε συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας εμμένει σταθερή στην πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική.

Σήμερα, το γιεν κατέγραψε και νέο χαμηλό ρεκόρ 24 ετών, υποχωρώντας επιπλέον 0,9% στα 136,330 ανά δολάριο. Αντιστοίχως μειωμένο ήταν και έναντι του ευρώ υποχωρώντας κατά 1,2% στα 143,655 ανά ευρώ.

Το ιαπωνικό νόμισμα αριθμεί ήδη τις μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με τα έτερα νομίσματα των αναπτυγμένων κρατών έναντι του δολαρίου, γεγονός που αποδίδεται στην μετριοπαθή πολιτική που επιμένει να διατηρεί η κεντρική τράπεζα της χώρας. Οι απώλειες του ξεπερνούν το 18% από τις αρχές της χρονιάς.

Η νέα βουτιά σήμερα ήρθε καθώς η κεντρική τράπεζα, την Παρασκευή, επανέλαβε την πρόθεση της να μην αλλάξει ρότα, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στο 2,1% τον Απρίλιο. Η επιλογή δε, της BoJ βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και την ιαπωνική κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα υποστήριξε πως η πολιτική της BoJ είναι ορθή, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε η άνοδος των επιτοκίων στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η υποχώρηση του γιεν που συμβάλει στην αύξηση του κόστους ζωής προκαλεί έντονη δυσφορία στην κοινή γνώμη, όμως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός περιορίστηκε μόνο να δηλώσει πως κατανοεί την δυσφορία της κοινής γνώμης και πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει λαμβάνοντας στοχευμένα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές