Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημείωσαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι αγοραστές επιδόθηκαν σε σημαντικές κινήσεις μετά την μεγάλη πτώση του προηγούμενου διαστήματος.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 2,15% στις 30.531 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 2,45% στις 3.764 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,51% στις 11.069 μονάδες.Αν και η Wall Street κατάφερε να αρχίσει καλά την εβδομάδα, η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, όπως φάνηκε και στη μικρή μείωση των κερδών την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση, με την ανάκαμψη των αγορών να είναι βραχύβια. «Δεν υπάρχει ούτε κάποιος λόγος για την άνοδο των μετοχών. Όλα παραμπέμπουν σαν το τίναγμα της νεκρής γάτας», έγραψε ο Adam Crisafulli του Vital Knowledge. «Εάν τα εμπορεύματα μπορούν να παραμείνουν σε πτωτική τροχιά, θα αφαιρούσε ένα τεράστιο πρόβλημα για τις αγορές μετοχών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Apple, της Amazon, της Alphabet και της Meta σημείωσαν όλες κέρδη πάνω από 3%. Άλμα 2% σημείωσαν οι μετοχές της Kellogg, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες.

Ισχυρά κέρδη σημείωσε και ο ενεργειακός κλάδος, ο οποίος έκλεισε στο +5,2%. Η Diamondback Energy κέρδισε 7% και η Exxon Mobil ενισχύθηκε πάνω από 6%. 

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η εμφάνισή του έρχεται μετά από μια πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση της κεντρικής τράπεζας από το 1994.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street