Υποτονικά κινείται η αγορά χρυσού, παρά την υποχώρηση του δολαρίου,καθώς η ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου πλήττεται από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τις προβλέψεις για επιθετική αύξηση των επιτοκίων Οι τιμές του χρυσού ήταν υποτονικές την Τρίτη, καθώς η άνοδος των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου και τα επιθετικά στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων μείωσαν την ελκυστικότητα του χρυσού παρά την υποχώρηση του δολαρίου.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται ελαφρά κατά 0,08% στα 1.842,40 δολάρια η ουγγιά.

«Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων είναι ελαφρώς υψηλότερες και υπάρχει μια μικρή ανάκαμψη στις αμερικανικές μετοχές, και τα δύο ασκούν κάποια πίεση στον χρυσό. Ωστόσο, το δολάριο έχει υποχωρήσει και προσφέρει κάποια στήριξη», εξηγεί ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures, Φίλιπς Στράιμπλ.

Περιορίζοντας την πτωτική πορεία του χρυσού, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κατά 0,5%, καθιστώντας τον χρυσό που αποτιμάται σε δολάριο πιο ελκυστικό για τους αγοραστές από το εξωτερικό.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων από το 1994. Ακολουθώντας το παράδειγμά της, άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες έτειναν επίσης προς επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να τιθασεύσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Αγγλίας να επαναλαμβάνει επίσης παρόμοιες σκέψεις.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,3% στα 21,86 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα ενισχύεται κατά 1,3% στα 943,58 δολάρια και το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 3% στα 1.902,07 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές