Σε τρία κομμάτια θα κοπεί ο αμερικανικός κολοσσός του κλάδου των τροφίμων, Kellogg, στο πλαίσιο μιας ριζικής αναδιάρθρωσης που ελπίζεται να δώσει νέα ώθηση στην εταιρεία. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την αμερικανική αγορά, με την μετοχή της εταιρείας να καταγράφει άλμα άνω του 8%.

Το πρώτο τμήμα, η Global Snacking Co. με πωλήσεις ύψους 11,4 δισ. δολαρίων, θα «αγκαλιάσει» όλα τα προϊόντα δημητριακών, σνακ και έτοιμων γευμάτων που θα απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, ενώ το δεύτερο τμήμα, η North America Cereal Co. με πωλήσεις ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, θα περιλαμβάνει τα αντίστοιχα τμήματα δημητριακών κλπ για τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Καραϊβικής. Στο τρίτο τμήμα της εταιρείας, το Plant Co. με τζίρο ύψους 340 εκατ. δολαρίων θα μεταφερθούν όλα τα φυτικά προϊόντα της φίρμας, ήτοι vegan και vegetarian, με σημείο αιχμής τα προϊόντα της MorningStar Farms.

Με τον διαχωρισμό αυτό, το κάθε τμήμα θα μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στο δικό του τμήμα της αγοράς, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω. Μάλιστα, ειδικά ο κλάδος των δημητριακών και των σνακ υπολογίζεται ότι έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί σε επίπεδα που μπορεί να ξεπεράσει την σημερινή Kellogg Company.

Το αμερικανικό τμήμα θα είναι το πρώτο που θα «σπάσει», ενώ τα άλλα δύο θα ακολουθήσουν συνολικά μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή