Με σημαντικά κέρδη αρχίζουν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά τη χθεσινή αργία, επιβεβαιώνοντας ότι οι αγοραστές έχουν κινητοποιηθεί μετά τη μεγάλη πτώση του προηγούμενου διαστήματος.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,56% στις 30.355 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 2,16% στις 3.754 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 2,50% στις 11.067 μονάδες.

Κέρδη και επιφυλακτικότητα

Αν και η Wall Street καταφέρνει να αρχίσει καλά την εβδομάδα, η επιφυλακτικότητα δεν λείπει. Πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση, με την ανάκαμψη των αγορών να είναι βραχύβια.

«Δεν υπάρχει ούτε κάποιος λόγος για την άνοδο των μετοχών. Όλα παραμπέμπουν στο τίναγμα της νεκρής γάτας», έγραψε ο Adam Crisafulli του Vital Knowledge. «Εάν τα εμπορεύματα μπορούν να παραμείνουν σε πτωτική τροχιά, θα αφαιρούσε ένα τεράστιο πρόβλημα για τις αγορές μετοχών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Apple, της Amazon, της Alphabet και της Meta σημειώνουν όλες κέρδη πάνω από 1%. Άλμα 5% σημειώνουν οι μετοχές της Kellogg, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες.

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, εν μέσω ελπίδων για καλοκαιρινή έκρηξη ταξιδιών. Οι μετοχές της Spirit Airlines κερδίζουν περισσότερο από 8% αφού η JetBlue αύξησε την προσφορά εξαγοράς της στα 33,50 δολάρια ανά μετοχή.

Η Federal Reserve

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η εμφάνισή του έρχεται μετά από μια πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση της κεντρικής τράπεζας από το 1994.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street