Με οδηγό τον τραπεζικό και τον ενεργειακό κλάδο, το ελληνικό χρηματιστήριο έκανε ένα βήμα πιο κοντά στις 850 μονάδες, αν και η πτώση της Coca Cola έβαλε φρένο στις προσπάθειες δοκιμασίας τους.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,07% στις 840,69 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 55 εκατ. ευρώ.

Αν και ενδοσυνεδριακά η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά, το αρνητικό γύρισμα αρκετών τίτλων της, όπως η ΔΕΗ, δεν επέτρεψε στο να κρατήσει ο γενικός δείκτης πιο στενή επαφή με τις 850 μονάδες, παρά και την κινητοποίηση του τραπεζικού κλάδου.

Τραπεζικά κέρδη

Πάντως, στα θετικά είναι ότι τραπεζικός κλάδος φαίνεται να ξαναβρίσκει τη… φόρμα του, και με οδηγό τη Eurobank απομακρύνθηκε προς ώρας από τις 500 μονάδες, οι οποίες ως στήριξη έχουν λειτουργήσει καταλυτικά το τελευταίο διάστημα. Τα ψήγματα αντίδρασης άλλωστε φάνηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον κλάδο να δείχνει ότι προσελκύει και πάλι το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Βέβαια, όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, η εικόνα της αγοράς το τελευταίο τριήμερο είναι μεν θετική, αλλά χρειάζονται περισσότερα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Και αυτά τα «περισσότερα» δεν είναι μόνο εγχώριοι καταλύτες, αλλά κυρίως διεθνείς, καθώς οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν ανοιχτές και ισχυρές.

Επίσης, όπως επισημαίνει και η Trader24, η περιοχή των 810 μονάδων πρέπει να συντηρηθεί πάση θυσία, καθώς με δεδομένο αφενός ότι έχουμε πολύ μικρότερες απώλειες από όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια στον κόσμο, αφετέρου του γνωστού προβλήματος βάθους, θα εκτεθούμε σε μεγάλες ρευστοποιήσεις που θα δημιουργήσουν μεγάλο πλήγμα για το εγγύς μέλλον.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Eurobank ξεχώρισε με το +5,83%, ενώ Μυτιληναίος, Εθνική, Βιοχάλκο, Motor Oil, Alpha Bank, Quest, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα, ακολούθησαν με ισχυρά κέρδη. Στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν οι Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ η Coca Cola έχασε 2,02%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες