Με κεντρικό σύνθημα «η ζωή είναι πολύ ακριβή, θέλουμε υψηλότερους μισθούς», δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην καρδιά της Ευρώπη, τις Βρυξέλλες.

Στη διαδήλωση που διοργανώθηκε από τα μεγαλύτερα εργατικά σωματεία του Βελγίου, οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας, τον North.

Οι περίπου 80.000 συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με τα συνδικάτα, διαμαρτυρήθηκαν για το υψηλό κόστος ζωής και τις ανεπαρκείς αυξήσεις μισθών, την ώρα που ο πληθωρισμός στο Βέλγιο έφτασε στο 8,97% τον Μάιο, το υψηλότερο από το 1982.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ιστορική απεργία στον σιδηρόδρομο – Έρχεται ντόμινο κινητοποιήσεων

Μια γιγάντια οθόνη που είχε στηθεί μπροστά από τον σταθμό πρόβαλλε το κεντρικό σύνθημα, ενώ τα πανό έγραφαν: «Αύξηση μισθών», «Λεφτά για νοσοκομεία και σχολεία», «Απελευθερώστε τους μισθούς μας», «Σταματήστε τη ληστεία των μισθών».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αυξήσεις μισθών, καταγγέλλοντας ότι οι αυξήσεις στις τιμές έχουν περιορίσει την αγοραστική δύναμη των  εργαζομένων.

Με το σύστημα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στην πράξη στο Βέλγιο οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται αντίστοιχα προς τον πληθωρισμό, κάτι το οποίο φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνους τους εργοδότες οι οποίοι ζητούν να καταργηθεί.

Όμως τα συνδικάτα απαιτούν να διατηρηθεί το σύστημα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής και να αλλάξουν οι νόμοι που περιορίζουν τους ρυθμούς αύξησης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας