Πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας όμως να απορροφήσει τις κινήσεις που κατοχυρώνουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ειδικά σε τίτλους που υπεραπέδωσαν. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,64% στις 835,32 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνω του 1% η πτώση

Διορθωτική συνεδρίαση

Οι κινήσεις των πωλητών εντοπίζονται κυρίως στους τίτλους που υπεραπέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες, όπως οι τραπεζικοί. Και αυτό, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές είναι σημαντικό, ειδικά εάν ο γενικός δείκτης δεν χάσει μεγάλο έδαφος από αυτό που έχει ανακτήσει. Άλλωστε, οι διορθωτικές συνεδριάσεις σε φάσεις ανάκαμψης συνήθως τροφοδοτούν και την αγορά με την πολύτιμη ρευστότητα που χρειάζεται για τη συνέχεια.

Βέβαια, το διεθνές κλίμα εξακολουθεί να επιβαρύνει την εγχώρια αγορά, η οποία συντηρεί την επιφυλακτικότητα των αγοραστών. Οι αβεβαιότητες άλλωστε είναι τόσο μεγάλες, ειδικά στο μέτωπο της σοβούσας ενεργειακής κρίσης, που μια ρηχή και αδύναμη αγορά σαν την ελληνική δεν έχει πολλά περιθώρια διαφοροποίησης.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική ηγούνται της πτώσης, καταγράφοντας απώλειες άνω του 2%, ενώ αρνητικά επιδρούν και οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΓΕΚΤ Τέρνα, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 1,12%, με τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo και Motor Oil να κινούνται με μικρά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες