Κατακόρυφη είναι η βουτιά που σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές μετά από ένα καλό ανοδικό διήμερο να παίρνουν τα κέρδη τους πίσω, υπό το φόβο της παγκόσμιας αστάθειας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,7%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να διολισθαίνει κατά 3,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,25% στις 7.062 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,86% στις 13.045 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,55% στις 5.872 μονάδες.

Το χαμηλότερο άνοιγμα στην Ευρώπη έρχεται καθώς το κλίμα της παγκόσμιας αγοράς επηρεάζεται από τους φόβους για αύξηση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, αρνητικά επιδρά και η πτώση των τιμών του πετρελαίου, σημάδι αδυναμίας της ζήτησης, ειδικά στην παραγωγική διαδικασία.

Και όλα αυτά την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μηνιαίο σημείωμα της, προειδοποίησε ότι τα χειρότερα έπονται αναφορικά με τις τιμές των τροφίμων, εκτιμώντας πως θα συνεχίσουν να καλπάζουν σε ρυθμό ρεκόρ για τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο, παρά τον σημαντικό αγροτικό τομέα που διαθέτει η Ευρώπη.

Στο μέτωπο δεδομένων στην Ευρώπη, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε νέο υψηλό 40 ετών, στο 9,1% τον Μάιο, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνεχίζουν να τροφοδοτούν την κρίση κόστους ζωής στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές