Σταθερά πάνω από τις 830 μονάδες βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να ελέγξει τις πιέσεις που δέχεται από την έναρξη των συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται στις 835,02 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,67%, με τον τζίρο όμως σε πολύ χαμηλά επίπεδα των 15 εκατ. ευρώ.

Άλλη μία συνεδρίαση με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα για το ΧΑ, το οποίο στην παρούσα έχει διευκολύνει στην ενεργοποίηση των αμυνών του, καθώς απορροφά καλύτερα την προσφορά. Οι πωλητές, μπορεί να κυριαρχούν, αλλά δεν επιλέγουν τη σφοδρότητα άλλων συνεδριάσεων, όταν οι άμυνες έπεσαν αμαχητί.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνω του 1% η πτώση

«Υπακοή» στον τεχνικό πτωτικό σχηματισμό

Έτσι το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει τις 830 μονάδες, ώστε να μη χάσει την απόσταση από την περιοχή αντίστασης των 850 μονάδων. Και σύμφωνα με την Trader24, η “υπακοή” στον τεχνικό πτωτικό σχηματισμό και η ανοδική αντίδραση που ήρθε από το κάτω όριο αυτού, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αγορά κινείται σε δευτερεύουσα κίνηση, που μεταφράζεται πρακτικά ως διστακτικές τοποθετήσεις.

Σε επίπεδο τίτλων, οι Λάμδα, Alpha Bank, Εθνική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Coca Cola, Aegean, Πειραιώς και Eurobank, δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 3,84%, με τον ΟΤΕ να είναι στο +1,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους