Στις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, κατά τις εργασίες της G7 στην Γερμανία.

«Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε μετά την κρίση του 2008. Η ενεργειακή κρίση δεν πρέπει να προκαλέσει επιστροφή στον λαϊκισμό», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Έχουμε τα εργαλεία για να το πετύχουμε: πρέπει να μειώσουμε τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, να στηρίξουμε τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να φορολογήσουμε τις εταιρίες που σημειώνουν υπερκέρδη», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Υπέρ του πλαφόν στο ρεύμα

Ο Ντράγκι επανάλαβε ότι είναι σημαντικό να τεθεί πλαφόν στην τιμή της ενέργειας. Παράλληλα, εξήγησε πως «όταν οι τιμές της ενέργειας μειωθούν, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην ενεργειακή μας εξάρτηση από την Ρωσία, η οποία χαρακτήρισε τα περασμένα χρόνια». «Πρέπει να απαλείψουμε για πάντα την εξάρτηση αυτή από την Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση τέλος με την επισιτιστική κρίση, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογράμμισε ότι «τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να μπορέσουν να εξαχθούν πολύ πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα σοδειά» και ζήτησε να παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στον ΟΗΕ, με στόχο να προχωρήσει και να πετύχει η διαμεσολαβητική του προσπάθεια.

Φυσικό αέριο και υδρογόνο

Ο Ντράγκι ανέφερε ακόμα ότι απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Είναι σαφές ότι στην παρούσα κατάσταση θα έχουμε βραχυπρόθεσμες ανάγκες που θα απαιτήσουν μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου στις αναπτυσσόμενες χώρες και αλλού», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των ηγετών της G7 που συνήλθαν στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει δυνατή η μετατροπή αυτών των υποδομών προς το υδρογόνο, ώστε να συνδυασθούν οι βραχυπρόθεσμες ενεργειακές ανάγκες με τις μακροπρόθεσμες επιταγές της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Επιδοτήσεις ρεύματος: Πώς θα ενισχυθούν 1 εκατ. επιχειρήσεις
Ενέργεια |

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

Παπασταύρου: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ενέργεια |

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ

Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»