Ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου σε μια συνεδρίαση με πολλές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις αποφάσεις της G7 σχετικά με το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 46 σεντς στα 113,58 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI κατά 20 σεντς στα 107,82 δολάρια το βαρέλι.Και οι δύο πετρελαϊκοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων ενίσχυσαν το δολάριο και αναζωπύρωσαν τους φόβους ύφεσης.

Η προοπτική να σφίξει περαιτέρω η παγκόσμια προσφορά δίνει τον τόνο στην αγορά πετρελαίου, καθώς η Δύση συζητά νέα μέτρα που αποσκοπούν στην περαιτέρω στέρηση των πετρελαϊκών εσόδων από το Κρεμλίνο. Η G7 θα συζητήσει επίσης την προοπτική αναζωογόνησης των πυρηνικών συνομιλιών με το Ιράν, αφού ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους στην Τεχεράνη για να προσπαθήσει να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής Προεδρίας.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+, θα επιμείνουν πιθανότατα στον σχέδιο για επιταχυνόμενη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Αύγουστο, όταν συναντηθούν την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters. Προς το παρόν, οι ανησυχίες για την προσφορα υπερτερούν των ανησυχιών για το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης και τροφοδοτούν την άνοδο των τιμών του πετρελαίου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές