Με μικρές απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα πρωινά κέρδη να έχουν δώσει τη θέση τους στην επιφυλακτικότητα και στην αναδίπλωση αρκετών αγοραστών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,35% στις 831,94 μονάδες, με τον τζίρο να μην έχει φτάσει ούτε τα 15 εκατ. ευρώ.

Αν και οι προσδοκίες για αυτή την εβδομάδα ήταν πολύ πιο θετικές, δεδομένου ότι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του πρώτου εξαμήνου, τελικά πολλά χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά αβέβαιο.

Οι κινήσεις

Οι κινήσεις βελτίωσης των αποτιμήσεων δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνιση τους, με αρκετές εκτιμήσεις ήδη να κάνουν λόγο για την απροθυμία πολλών κεφαλαίων να λάβουν πιο μεγάλες θέσεις.

Και στο παραπάνω, η αγορά εμφανίζεται ευαίσθητη, όπως και οι υπόλοιπες αγορές, στις υφιστάμενες ανακατατάξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο, και δη στη νομισματική πολιτική τόσο της Fed στις ΗΠΑ, όσο και της ΕΚΤ στην Ευρώπη, καθώς όλα δείχνουν ότι ο -σε υψηλά 40ετίας- πληθωρισμός πρόκειται να συνταράξει το οικονομικό στερέωμα τους επόμενους μήνες, υπό τη θεώρηση της άμεσης επαναφοράς των επιτοκίων αναφοράς σε υψηλότερα επίπεδα, ως κυματοθραύστης, παράλληλα με την ευχή ότι η υφεσιακή μέγγενη δεν θα κλείσει τόσο σφιχτά, τόσο γρήγορα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, το αρνητικό πρόσημο κυριαρχεί πλέον στην αγορά. Η ΔΕΗ χάνει 3,30%, με την Πειραιώς να την ακολουθεί με -2,58%. Αρνητικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, Alpha Bank, Μυτιληναίος και Λάμδα, ενώ θετικά κινούνται οι Aegean, Eurobank, Coca Cola και ΟΠΑΠ. Ο ΟΤΕ κερδίζει 1,22% και η Εθνική βρίσκεται στο +2,07%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών