Μια νέα δέσμη μέτρων που θα ασκήσουν πίεση στη Ρωσία θα αποφασίσει η G7, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου Αμερικανού αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters, ενώ θα οριστικοποιήσει το πλάνο για το ανώτατο όριο τιμών στα ρωσικό πετρέλαιο.

Οι ηγέτες της G7 έχουν διπλό στόχο αφενός να πλήξουν τα εισοδήματα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών που μετέχουν στην G7 αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, εξηγεί η ίδια πηγή.

Οι χώρες της G7, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν τη μισή παγκόσμια οικονομική παραγωγή, είναι αποφασισμένες να εντείνουν την πίεση στη Ρωσία χωρίς να υποδαυλίσουν τον ήδη ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό.

Το ανώτατο όριο τιμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μπορούσε να μειώσει τα έσοδα που έχει η Ρωσία από την ενέργεια και με τα οποία χρηματοδοτεί την εισβολή στην Ουκρανία και να μειώσει τις τιμές της ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: G7: Αισιοδοξία Σολτς για ενότητα – Εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό

Οι δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει τη ρωσική οικονομία και τα νέα μέτρα αποσκοπούν στην περαιτέρω στέρηση των πετρελαϊκών εσόδων από το Κρεμλίνο. Οι χώρες της G7 θα συνεργαστούν με άλλες χώρες-συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας- για να περιορίσουν τα κέρδη της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης: G7: «Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές» – 600 δισ. στις αναπτυσσόμενες χώρες ως απάντηση στην Κίνα

Τέλος, οι ηγέτες της G7 θα αναλάβουν επίσης μια «άνευ προηγουμένου, μακροπρόθεσμη δέσμευση για την παροχή οικονομικής, ανθρωπιστικής, στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», συμπεριλαμβανομένης της παροχής προηγμένων όπλων, ανέφερε σε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή