Περιορίστηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το Μάιο, καθώς οι αμερικανικές εξαγωγές αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Αυτό σημαίνει πως το εμπόριο μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης για το τρίμηνο, για πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ark Invest: Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 2,2% στα 104,3 δισ. δολάρια από 106,7 δισ. τον Απρίλιο. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 176,59 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 0,1% στα 280,9 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Γουίλιαμς-Fed: Η ύφεση δεν είναι το βασικό μέλημα αλλά ο πληθωρισμός

Το εμπορικό έλλειμμα είχε διευρυνθεί ξαφνικά τον Μάρτιο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 100 δισ. δολαρίων, καθώς ο πόλεμος προκάλεσε κάθετη άνοδο των ενεργειακών τιμών. Έκτοτε, ωστόσο, τα στοιχεία ομαλοποιήθηκαν.

Η εκτίναξη του εμπορικού ελλείμματος σε επίπεδα ρεκόρ επιβάρυνε την αμερικανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης υποχώρησαν κατά 1,5% σε ετήσια βάση. Αντιστοίχως, η τωρινή βελτίωση, το τελευταίο δίμηνο, αναμένεται να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία και τις επιδόσεις της κατά το τρέχον τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή