Μειοψηφικό ποσοστό στην Electrify America, την θυγατρική εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen αποκτά η έτερη γερμανική Siemens προσβλέποντας σε ένα μερίδιο στην ανερχόμενη αγορά του κλάδου.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνηση: Ποιος κατασκευαστής προβλέπεται να προσπεράσει την Tesla

Η επένδυση των δύο συνεταίρων, ύψους 450 εκατ. δολαρίων, ανεβάζει την συνολική αξία της Electrify America στα 2,45 δισ. δολάρια. Η ίδια η Siemens θα αποκτήσει ένα ποσοστό της τάξεως του 10% και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Ferrari: Κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Από την πλευρά της, η VW θα φτάσει πιο κοντά στο στόχο της που είναι να μπορέσει να διπλασιάσει τον αριθμό των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, μέχρι το 2026. Ο στόχος είναι η δημιουργία 1.800 σταθμών με 10.000 ταχυ-φορτιστές.

Σήμερα η Electrify America λειτουργεί πάνω από 3.500 σημεία φόρτισης στις ΗΠΑ και στον Καναδά, σε 807 σταθμούς.

Το δίκτυο συνεργάζεται και με άλλες βιομηχανίες αυτοκινήτου, όπως η Ford Motor Co και η Hyundai Motor Co. προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων τους.

Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, αν και έχει κάνει άλματα στο μέτωπο της ηλεκτροκίνησης, έχει μείνει πίσω στον κλάδο στην αμερικανική αγορά, όπου το μερίδιο της είναι ισχνό. Για το λόγο αυτό έχει ανακοινώσει σειρά επενδύσεων για νέες υποδομές και project, για να ενισχύσει την διείσδυση της στον χώρο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Βόρεια Αμερική.

Αντιστοίχως, η Siemens έχει αρχίσει να δρομολογεί σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους των νέων τεχνολογιών, των ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και της ηλεκτροκίνησης. Για παράδειγμα, η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι πως θα δαπανήσει 54 εκατ. δολάρια για την κατασκευή νέων εξαρτημάτων φόρτισης EV οχημάτων σε μονάδα στο Τέξας. Επίσης, μέσα στον Ιούνιο, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 25 εκατ. δολάρια για την απόκτηση μεριδίου στην αμερικανική WiTricity, που προσφέρει wireless επιλογές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green