Ολοένα και στενότερη γίνεται η συνεργασία μεταξύ της Lamda Development και της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ των Τρύφωνα Νάτση και Brevan Howard.

Διαβάστε επίσης: Lamda: Εξαγορά από κοινού με την Orilina της εταιρείας Limar

Μετά το μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Understanding) για επένδυση 70 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό (κτίριο κατοικιών και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων, έως 4.565 τ.μ. καθώς και yacht club με χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, έως 1.225 τ.μ..), ήρθε χθες η ανακοίνωση του δεύτερου deal, που αφορά την κοινή ανάπτυξη έκτασης όμορης με το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Αθανασίου: Το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου το νέο ομόλογο για το Ελληνικό

Συγκεκριμένα, η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ μαζί με την Lamda Development απέκτησαν την LIMAR S.A., εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), η οποία κατέχει οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 72.121 τ.μ., στρατηγικά τοποθετημένα δίπλα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Η Lamda κατέχει ποσοστό 20% στο SPV ενώ η Orilina κατέχει το υπόλοιπο 80%.

Η έκταση βρίσκεται στο 12ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, στο δήμο Θέρμης, δίπλα στο χώρο στάθμευσης του Mediterranean Cosmos, στο βορειοδυτικό άκρο της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό: Συμφωνία Lamda – Orilina για επένδυση 70 εκατ. ευρώ στο Παράκτιο Μέτωπο

Στο κυρίως οικόπεδο επιφάνειας 61.415 τ.μ., η νεοσύστατη κοινοπραξία «αξιοποιώντας τη δύναμη του υπάρχοντος εμπορικού κέντρου καθώς και τις προοπτικές της πόλης», θα αναπτύξει ένα κτίριο υψηλής ποιότητας συνολικής επιφάνειας 12.300 τ.μ. (ανωδομή) μικτής χρήσης.

Η υπόλοιπη έκταση θα αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Orilina, ενισχύοντας το κτιριακό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής.

Η συνολική επένδυση αναμένεται να φθάσει τα 25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Orilina Properties.

Lamda Malls

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Lamda Development έχει δηλώσει ότι στοχεύει στην απόσχιση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων, δημιουργώντας ξεχωριστή οντότητα που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο μέσα στο 2023.

Διαβάστε επίσης: Lamda Development: Δείτε το The Ellinikon Park

Κατά τον κ. Αθανασίου, πριν την εισαγωγή στο ΧΑ εξετάζεται η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, ενώ μελλοντικός στόχος είναι η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Από την εταιρεία έχει αποεπενδύσει η αμερικανική Varde Partners και έχει αγοράσει το ποσοστό της (31,7%) έναντι 109 εκατ. ευρώ η Lamda.

Στη Lamda Malls, εκτός από τα τρία υφιστάμενα εμπορικά κέντρα της Lamda (The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos), τα οποία ήδη στο τελευταίο τρίμηνο είχαν έσοδα καλύτερα από το αντίστοιχο του 2019, πιθανότατα θα ενταχθούν και οι δύο εμπορικές αναπτύξεις του Ελληνικού καθώς επίσης και άλλα ακίνητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις