Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου αναμένεται η νέα έκδοση ομολόγου της Lamda Development για το Ελληνικό, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό: Καινοτόμο έργο απορρύπανσης δρομολογεί η Lamda Development

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το ύψος της χρηματοδότησης που θα διεκδικήσει η εταιρεία θα είναι της τάξης των 200 εκ. ευρώ και ο Οδυσσέας Αθανασίου ερωτηθείς από τους μετόχους σημείωσε ότι η άντληση των κεφαλαίων αποσκοπεί «στη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής δεδομένου ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των εργασιών στο Ελληνικό για την πρώτη πενταετία. Δεν έχει να κάνει με το ό,τι χρειαζόμαστε έστω κι ένα επιπλέον ευρώ για αυτά τα έργα».

Διαβάστε επίσης: Lamda Development: Δείτε το The Ellinikon Park

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, είπε επίσης ότι «είμαστε λίγες εβδομάδες πριν την έκδοση του ομολόγου καθώς περιμένουμε τις σχετικές εγκρίσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς». Ο ίδιος εκτίμησε ότι η έκδοση θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ ως προς το ύψος του κουπονιού είπε ότι θα ικανοποιεί τους ομολογιούχους με απόδοση πάνω από την προηγούμενη φορά». Υπενθυμίζεται ότι ήταν 3,4%.

Ο κ. Αθανασίου σε ερώτηση μετόχου για το αν η ελάχιστη συμμετοχή στο ομόλογο θα είναι τα 1.000 ευρώ απάντησε πως το Ελληνικό είναι έργο «λαϊκής βάσης»: «Το πάρκο, η πλειονότητα των κατοικιών που θα κατασκευαστούν απευθύνονται στο ευρύ κοινό».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου στη χρηματοδότηση των 1,1 δις. ευρώ που έχει δοθεί από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις