Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι ασιατικοί δείκτες σήμερα, με τα μακροοικονομικά στοιχεία στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να επιδρούν αρνητικά στις αγορές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,05% ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 3,64%. Η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 3,30% και η Meituan υποχώρησε 3,18%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε πτώση 1,45%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 0,6%.

Υποχώρηση

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της Νότιας Κορέας υποχώρησε στις 96,4 μονάδες για τον Ιούνιο του 2022, μειωμένος κατά 6,2 μονάδες σε σχέση με τα στοιχεία του Μαΐου, σύμφωνα με έρευνα της Bank of Korea.

Την ίδια ώρα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,91% για να κλείσει στις 26.804,6 μονάδες και ο Topix έχασε 0,72% στις 1.893,57 μονάδες. Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία αυξήθηκαν 3,6% τον Μάιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, αλλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Ιούνιο, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 32,1 μονάδες, έναντι 34,1 τον Μάιο.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,94% χαμηλότερα στις 6.700,2 στο κλείσιμο. Οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν 0,9% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Ο Shane Oliver, επικεφαλής οικονομολόγος της AMP, δήλωσε ότι οι αγορές θα παραμείνουν ευάλωτες μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα για το εάν μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση. «Ακόμη και αν δεν έχουμε ύφεση, θα δούμε μια αρκετά σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και αυτό θα επιβαρύνει τα κέρδη των εταιριών, οπότε υποψιάζομαι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πτώση», είπε στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές