Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από την αγορά του Χονγκ Κονγκ, η οποία ακολούθησε το “παράδειγμα” του αμερικανικού τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος χτες υπεραπέδωσε. Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκανε άλμα 2,2%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να σημειώνει άνοδο 4,32%.Η SenseTime σημείωσε άνοδο 6% και η Xpeng σημείωσε άνοδο 7,24%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 1,23% για να κλείσει στις 26.491,97 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 0,81% στις 1.866,72 μονάδες. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου SoftBank, Masayoshi Son, δήλωσε ότι ο σχεδιαστής τσιπ Arm είναι κατά κύριο λόγο πιθανό να εισαχθεί στο Nasdaq, αν και η απόφαση δεν είναι οριστική. Οι μετοχές της Softbank σημείωσαν άνοδο 2,37%.

Ανοδικά η ηπειρωτική Κίνα

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai Composite κέρδισε περίπου 1% και ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 1,39% υψηλότερα. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 2,36% και ο Kosdaq ανέβηκε σχεδόν 5%.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,77% και έκλεισε στις 6.578,7 μονάδες. Η αγορά της Νέας Ζηλανδίας είναι κλειστή λόγω αργίας σήμερα.

Οι αγορές θα βρουν μεγαλύτερη σταθερότητα όταν οι κορυφαίοι δείκτες και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αρχίσουν να πέφτουν, δήλωσε ο Viktor Shvets, επικεφαλής της παγκόσμιας και ασιατικής στρατηγικής της Macquarie Capital. «Αυτή τη στιγμή, οι αγορές επηρεάζονται πολύ περισσότερο από την ύφεση παρά από τον πληθωρισμό», είπε.

Στα μάκρο της ημέρας, οι βασικές τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Μάιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα και ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.. Ωστόσο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν μόνο κατά 0,8% εάν αφαιρούνταν τα τρόφιμα και η ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές