Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες δείχνουν να μπορούν να αποκοπούν από τις ανησυχίες των δυτικών αγορών σχετικά με τις επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας και να δουν τις προοπτικές με πιο θετικές εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες για να κλείσει κατά 0,42% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 0,46%. Η εταιρεία τεχνολογίας Prosus NV θα πουλήσει μέρος του μεριδίου της στην Tencent για να χρηματοδοτήσει επαναγορά μετοχών της ίδιας και της μητρικής Naspers, προκαλώντας πτώση 3,28% στην δεικτοβαρή τουHang Seng, Tencent.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,66% στις 27.049,47 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 1,06% στις 1.907,38 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,68%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 0,23%.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν υψηλότερα. Το Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,63% και το Shenzhen Component ενισχύθηκε 1,11%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε 0,86% υψηλότερα στις 6.763,6 μονάδες.

«Αυτό που στην πραγματικότητα αρχίζουμε να βλέπουμε είναι μια μικρή απόδειξη των επενδυτών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη πτώση και να τοποθετηθούν καλύτερα στην αγορά», δήλωσε ο Dwyfor Evans, επικεφαλής του μακρο – στρατηγικής στη State Street Global Markets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές