H μετοχή της εταιρείας λύσεων λογισμικού (NASDAQ:CGNT) συνέχισε να καταρρέει στο ταμπλό, καθώς η ήδη επιβαρυμένη χρηματοοικονομική της εικόνα επλήγη περαιτέρω χθες. Πιο συγκεκριμένα, το οικονομικό τμήμα ανακοίνωσε κάμψη του κύκλου εργασιών κατά 30,82% σε τριμηνιαία βάση στα 86,44 εκατ. δολάρια, με το λειτουργικό κέρδος (ζημία) να εξαφανίζεται στο -444%, ήτοι το ταμείο να χάνει 28 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο.

Και συνυπολογίζοντας αφενός ότι είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο με τόσο εκτεταμένες ζημίες, αφετέρου το περιθώριο κέρδους, EBITDA και λειτουργικού κέρδους, όπως και οι αποδόσεις ενεργητικού, ιδίων κεφαλαίων και επενδεδυμένου κεφαλαίου είναι αρνητικά, μπορούμε να συνάγουμε ευχερώς ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που πλήττουν την ίδια της την ύπαρξη.

Στο ταμπλό, τα παραπάνω αποτυπώνονται ξεκάθαρα, με τη μετοχή να έχει χάσει πάνω από το 80% της τιμής της σε μόλις ένα έτος, ενώ μόλις χθες “τιμωρήθηκε” με ένα -28,66%, κλείνοντας σε νέα ιστορικά χαμηλά. Θεωρούμε ότι η πιθανότητα να συνεχιστεί η πτώση μέχρι και την περιοχή του εμβληματικού -για τη Wall Street- ενός δολαρίου είναι πάρα πολύ μεγάλη, και θα ψάξουμε το σήμα short σε ενδεχόμενη επιστροφή προς τα 5,80, με έξοδο πάνω από τα 7 σε κλείσιμο εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News