Την πώληση 1,8 εκατ. εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ ανακοίνωσε η FIFA, εν όψει της έναρξης του τελευταίου γύρου των πωλήσεων εισιτηρίων που ξεκινά από τις 5 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Πόσα χρήματα δίνει η UEFA στους συλλόγους για τους παίκτες στις εθνικές ομάδες 

Διαβάστε επίσης: Νιουκάστλ: Και επίσημα με φανέλα… Σαουδικής Αραβίας από του χρόνου

Οι περισσότεροι αγοραστές εντοπίζονται στο αραβικό κρατίδιο, αν και στους μεγάλους αγοραστές είναι επίσης οι Καναδοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ινδοί, οι Σαουδάραβες, οι Ισπανοί, οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι Αμερικανοί.

Η FIFA σκοπεύει να διαθέσει συνολικά τρία εκατ. εισιτήρια για την διοργάνωση που ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει συνολικά 28 ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Νότιγχαμ: Ανακοίνωσε τον Αβονίγι με ποσό ρεκόρ

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται σε χώρα της Μέσης Ανατολής, εξού και η μετάθεση του την χειμερινή περίοδο, ώστε οι ποδοσφαιριστές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο αραβικό κρατίδιο το καλοκαίρι.

Στην τελική ευθεία… 

Ο δεύτερος γύρος των πωλήσεων, που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ολοκληρωθεί στις 16 Αυγούστου. Θα αφορά περίπου 200.000 εισιτήρια και αυτή τη φορά η διαδικασία θα είναι διαφορετική, καθώς η αγορά θα γίνεται απευθείας από όποιον προλάβει να «κλείσει» και να πληρώσει για μια θέση. Στις προηγούμενες φάσεις πωλήσεων, ουσιαστικά τα εισιτήρια διατέθηκαν με τυχαία επιλογή μέσω κλήρωσης, μεταξύ όσων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για έναν αγώνα.

Τα εισιτήρια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες τιμών, με την τέταρτη κατηγορία να διατίθεται αποκλειστικά σε κατοίκους του Κατάρ. Οι λάτρεις της μπάλας μπορούν να αγοράσουν έως έξι εισιτήρια για κάθε αγώνα, με ένα ανώτατο όριο 60 εισιτηρίων για όλη την διοργάνωση.

Την μεγαλύτερη ζήτηση έχουν, όπως είναι φυσικό, τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Ακολουθούν σε ζήτηση οι αγώνες που έχουν ήδη οριστεί μεταξύ συγκεκριμένων ζευγαριών και πιο συγκεκριμένα της Αργεντινής εναντίον του Μεξικού, της Αργεντινής εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, της Αγγλίας εναντίον των ΗΠΑ και της Πολωνίας εναντίον της Αργεντινής.

Η πώληση των εισιτηρίων γίνεται από την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA (https://www.fifa.com/tickets).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport