Προς τις 810 μονάδες οδεύει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, ήτοι σε χαμηλά πάνω από δύο μηνών, μην μπορώντας να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση στο τέλος του εξαμήνου. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,70% στις 816,42 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ.

Αρνητικό momentum

Το ΧΑ επιλέγει να μην αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο, μια τακτική όμως που συντηρεί στην παρούσα το αρνητικό σενάριο. Έτσι, σύμφωνα με την Trader24, η χαμηλή συνεδριακή δραστηριότητα και το στενό εύρος διακύμανσης δεν αφήνουν περιθώρια εξαγωγής διαφορετικού συμπεράσματος από αυτό που ήδη προτάσσει τις 800 μονάδες να έρχονται αργά ή γρήγορα, ενώ και η ασθενής εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ συνεπικουρούν.

Σε κάθε περίπτωση, με το momentum να είναι πλέον αρνητικό σε ήδη πτωτική δίμηνη τάση, είναι εύλογο να απέχουν μεγάλες τοποθετήσεις, ενώ παράλληλα η ευαισθησία στις ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμων παικτών, δίνουν την αίσθηση της πλαγιολίσθησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ήδη τσιτωμένα νεύρα των λιγοστών αισιόδοξων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Σαράντης, Εθνική, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, Eurobank, Quest και Πειραιώς. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Aegean, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, ΟΛΠ και Μυτιληναίος, ενώ σε ανοδικά εδάφη βρίσκονται οι ΟΤΕ, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών