Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι κινεζικές αγορές σήμερα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στη χώρα αυξήθηκε τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι περισσότεροι άλλοι δείκτες της Ασίας σημείωσαν πτώση.

Οι δείκτες

Ο Shenzhen Component αυξήθηκε κατά 1,55% και ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,06%. Από την άλλη όμως, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,2%, καθώς ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 2,56%. Οι μετοχές της εταιρείας λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης SenseTime σημείωσαν βουτιά έως και 50,5% την Πέμπτη, μετά το τέλος μιας εξάμηνης περιόδου αποκλεισμού για ορισμένες από τις μετοχές της.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 1,49%, ενώ ο Topix υποχώρησε 1,21%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,92%, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1% και ο Kosdaq έκλεισε κατά 1,33% χαμηλότερα.

Στα εταιρικά νέα, η Toyota Motor έχασε τον μηνιαίο στόχο παραγωγής της τον Μάιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με το Reuters. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,2% σήμερα.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Κίνας για τον Ιούνιο ήταν στο 50,2, ελαφρώς χαμηλότερος από το αναμενόμενο 50,5, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Εντούτοις, ήταν πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση σε μηνιαία βάση. Ο δείκτης ήταν κάτω από τις 50 μονάδες από τον Μάρτιο.

Επίσης, η εργοστασιακή παραγωγή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε ήπια τον Μάιο. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% από τον Απρίλιο, ενώ η παραγωγή στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 1,1% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές