Μετά από δύο συνεδριάσεις περιορισμένων κινήσεων και τζίρου, το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να δοκιμάζεται και στη ζώνη των 820 μονάδων, εξέλιξη που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,62% στις 817,04 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το ΧΑ θα δοκιμάσει χαμηλότερα επίπεδα, καθώς μετά τη βουτιά της Δευτέρας δεν μπόρεσε να ανακάμψει πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 850 μονάδων, συντηρώντας το σενάριο της περαιτέρω πτώσης.

Οι αγοραστές

Πλέον οι 800 μονάδες αργά ή γρήγορα θα έρθουν, με τους αγοραστές να καλούνται να αναλώσουν αρκετά κεφάλαια εν μέσω θέρους ώστε να μην διολισθήσει η αγορά χαμηλότερα.

Σε κάθε περίπτωση, με το momentum να είναι αρνητικό, με πολλά χαρτοφυλάκια να απέχουν έως ότου υπάρξει κάποιος καταλύτης που είτε να επιταχύνει τα χαμηλά είτε να πυροδοτήσει κάποια αντίδραση. Οι εκτιμήσεις δεν είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες, δεδομένης και της εικόνας που εμφανίζουν οι περισσότερες διεθνείς αγορές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης υποχωρεί κατά 2,24%, με τις Alpha Bank, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Motor Oil να δέχονται επίσης σημαντικές πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Μυτιληναίς, Eurobank, Titan, Quest, Coca Cola, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών