Τους όρους της συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά (γνωστή και ως USMCA), η οποία επικυρώθηκε το 2018, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μεξικό, δήλωσε ότι θα συζητήσουν ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

«Θα έχουμε μια σύνοδο κορυφής για να συζητήσουμε τους όρους της εμπορικής συμφωνίας… στο Μεξικό», δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Μακρόν στην G7: Συνολικό πλαφόν στις τιμές πετρελαίου

Ερίζει η Μεξικανή υπουργός Οικονομίας

Η υπουργός Οικονομίας του Μεξικού Τατιάνα Κλουθιέ δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα El Universal ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «στρεβλώνουν» τη συμφωνία USMCA, υποβάλλοντας καταγγελίες για το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στο Μεξικό, το οποίο ωστόσο ανταπαντά ότι βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης της εργατικής του νομοθεσίας.

Διαβάστε επίσης: Μεξικό: Τα σχέδια της κυβέρνησης για εθνικοποίηση του λιθίου

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ τόνισε από τη μεριά του ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» με τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της υπουργού του.

Τα υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών ανακοίνωσαν τον Ιούνιο μια τριμερή σύνοδο κορυφής, μεταξύ των ηγετών, που θα λάβει χώρα στο Μεξικό, και η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ είπε τη Δευτέρα ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο, αλλά ένας εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μεξικό δήλωσε στο Reuters ότι ο πρόεδρος πιθανότατα αναφερόταν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου και ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάτι για τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως