Στις 9.30 το πρωί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας αναμένεται να ανακοινώσει, μέσω του ertnews.gr, τις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα ισχύσουν για τον μήνα Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι από τις 10 Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ο νέος μηχανισμός παρέμβασης (πλαφόν χονδρεμπορικής ρεύματος, αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής και επιδοτήσεις) ο οποίος θα καθορίσει το ύψος των λογαριασμών για τις καταναλώσεις από την 1η Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Στο 60% η πληρότητα στις ευρωπαϊκές αποθήκες

Καθησυχαστικός

Ανάμεσα στα τρία ευρωπαϊκά κράτη – μέλη της ΕΕ των 27 που αντιμετωπίζουν το μικρότερο ρίσκο δυσμενών επιπτώσεων στο ενεργειακό τους σύστημα από τις εξελίξεις όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου βρίσκεται η Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει πλήρης διακοπή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης – Σκρέκας: Τα 5 μέτρα για διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας

Ενεργειακή ασφάλεια

Ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μπροστά και στο δυσμενές αυτό ενδεχόμενο, δεδομένων των παρεμβάσεων που έγιναν ήδη και πρόκειται να γίνουν άμεσα. Μετά και την σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, όπου επικαιροποιήθηκαν οι παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να λάβουν χώρα στην περίπτωση μιας πλήρους αποκοπής της ροής φυσικού αερίου προς τη χώρα μας, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τα όσα έγιναν ώστε η Ελλάδα να είναι ενεργειακά ασφαλής και τα όσα αποφασίστηκε να γίνουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Κινέζικες μπαταρίες για γερμανικά αυτοκίνητα στην Ουγγαρία
Green |

Ένας Κινέζος στην Ευρώπη: Γιγαντιαίο εργοστάσιο μπαταριών για αυτοκίνητα

Παρά την ένταση στις σχέσεις με το Πεκίνο, ειδικά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της Ταϊβάν, οι μπίζνες πολλαπλασιάζονται και οι επιχειρηματικοί δεσμοί βαθαίνουν ανάμεσα σε Ευρώπη και Κίνα.

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Περιορισμένο ο αντίκτυπος των δυτικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρελαϊκό κλάδο
Ενέργεια |

Η Ευρώπη σε ανάγκη, η Ρωσία αλώβητη - Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Με τη παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση να παραμένει ενισχυμένη, η Ευρώπη θα βρεθεί στο έλεος παραγωγών, όπως η Σαουδική Αραβία, προκειμένου να βγάλει το χειμώνα, σχολιάζει ο ΙΕΑ

Φατίχ Μπιρόλ: Μειώστε 20% τη χρήση φυσικού αερίου
Plus |

Φατίχ Μπιρόλ: Μειώστε 20% τη χρήση φυσικού αερίου

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας μιλάει στα «ΝΕΑ» και δεν αποκλείει σε περίπτωση ενός μακρύτερου και σκληρού χειμώνα να δούμε περιορισμένη διανομή του φυσικού αερίου με δελτίο στον βιομηχανικό τομέα, αλλά και στα νοικοκυριά

Ευρώπη: Ήταν στραβό το οικονομικό κλίμα, ήρθαν οι καύσωνες και η ξηρασία
Διεθνή |

Νέα πληγή για τις ευρωπαϊκές οικονομίες η «εξαφάνιση» των ποταμών

Η ξηρασία και η ανομβρία «στεγνώνουν» τα μεγάλα ποτάμια της Ευρώπης προκαλώντας αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες στις εμπορικές αγορές - Κάτω από τα όρια ασφαλείας τα επόμενα 24ωρα η στάθμη του Ρήνου