Με αύξηση των συνολικών εταιρικών εσόδων κατά 19% στα 13 εκατ. ευρώ και των κερδών μετά φόρων κατά 114% στα 4 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε η χρήση του 2021 για τη ΔΙΑΣ ΑΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία κατέγραψε σημαντική βελτίωση και σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, με τον Δείκτη Περιθωρίου Καθαρού Κέρδους (ROS) να ενισχύεται σε 40,1% από 24,3% το 2021, ο Δείκτης Αποδοτικότητας Ιδίων Κεφαλαίων (ROE) σε 18,2% από 10% και ο Δείκτης Απόδοσης Ενεργητικού (ROA) σε 15,8% από 8,6% το περασμένο έτος. Το προτεινόμενο προς τους μετόχους μέρισμα διαμορφώθηκε στα 4,19 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης: ΤτΕ: Μικρές αλλαγές στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων τον Μάιο [Πίνακες]

Ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στην ισχυρή κερδοφορία

Στην ισχυρή κερδοφορία του 2021 συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, η άνοδος των συνολικών τιμολογημένων συναλλαγών κατά 17% σε ετήσια βάση, καθώς και η μείωση των συνολικών εξόδων κατά 5,4%. Αποτέλεσμα αυτών των μεταβολών ήταν ο δείκτης περιθωρίου καθαρού κέρδους να ενισχυθεί σε 40% το 2021 από 24% το 2020 και η σημαντική μείωση των χρεώσεων προς τα μέλη της ΔΙΑΣ από 1/1/2022.

Διαβάστε επίσης: ΤτΕ: Αύξηση του ρυθμού δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΙΑΣ κ. Σταυρούλα Καμπουρίδου δήλωσε σχετικά:

«Το 2021 κατορθώσαμε, όχι μόνο να επιτύχουμε, αλλά να υπερβούμε κατά πολύ τους στόχους που είχαμε θέσει για τη χρήση του 2021. Ο κυριότερος αυτών ήταν να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το μεταβαλλόμενο οικοσύστημα των πληρωμών επενδύοντας στην καινοτομία, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας μας. Με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των συναλλαγών, και ειδικότερα των άμεσων πληρωμών, την ένταξη περισσότερων οργανισμών και μελών στη ΔΙΑΣ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της εξωστρέφειας μας, τη βελτίωση του πλαισίου της εταιρικής μας διακυβέρνησης. Αυτή η ισχυρή πορεία συνεχίζει και το 2022. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε καταγράψει το πρώτο πεντάμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2021, οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 10% και σε σχέση με το 2020 κατά 23%. Η εταιρεία από 1/1/2022 μέχρι και 29/6/2022 έχει διακανονίσει 182 δισ. ευρώ (20% περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι).

Για το 2022, στοχεύουμε στη διασύνδεση ακόμα περισσοτέρων Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών μέσω της ΔΙΑΣ στο σύστημα αμέσων πληρωμών της ΕΚΤ, στην περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργικότητας του προϊόντος IRIS payments, στην υλοποίηση της διατραπεζικής λειτουργικότητας IBAN Verification για εξακρίβωση του δικαιούχου στις διατραπεζικές πληρωμές και την υλοποίηση έργων αναβάθμισης της κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, η ευρεία αποδοχή των ηλεκτρονικών πληρωμών από τους Έλληνες πολίτες αποτελεί για εμάς έναυσμα, ώστε να εξετάσουμε την επέκταση των υπηρεσιών μας και σε τρίτες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Κύπρος, η οποία δεν διαθέτει εγχώριο ACH διασυνδεδεμένο στο TIPS».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,

Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση