
Με το βλέμμα στους Έλληνες εφοπλιστές η Wilhelmsen Ship Management, μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων παγκοσμίως, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Βασιλική Πρεσβεία της Νορβηγίας, εξειδικευμένο σεμινάριο σχετικά με το Ship Management.
«Θεωρούμε την ελληνική ναυτιλία από τα σημαντικότερες αγορές ανάπτυξης της δραστηριότητας μας και πιστεύω ότι οι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν να εμπιστευτούν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε, με το ισχυρό δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει» τόνισε ο κ. Carl Schou, CEO και Πρόεδρος της WSM.
Διαβάστε επίσης: Royal Caribbean: Νέο κρουαζιερόπλοιο με καύσιμο LNG
«Έχοντας ήδη πάνω από 450 πλοία και 9.200 ναυτικούς στο στόλο μας, στόχος μας είναι να επεκταθούμε και να αυξήσουμε τον αριθμό των πλοίων στα οποία έχουμε ήδη αναλάβει την διαχείριση, ενώ παράλληλα να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς όπως είναι τα πλοία μεταφοράς φυσικού αέριου και τα δεξαμενόπλοια.» συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης: Ελληνική «γέφυρα» για το ουκρανικά σιτηρά
Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πληθώρα στελεχών από την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο διαχείρισης στόλων και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Carl Schou, CEO και Πρόεδρος της WSM και ακολούθησαν ειδικές παρουσιάσεις με ομιλητές τους Hugo Wilson, Carbon Trading- Affinity Carbon Solutions, Anders Hovelsrud, Insurance Director Den- Norske Krigsforsikring καθώς και τον Charles Haskell, Decarbonization Programme Manager- Lloyd’s Register. Το σεμινάριο έκλεισε με χαιρετισμό από τον Πρέσβη της Νορβηγίας σε Ελλάδα και Κύπρο κ.H.E Frode Overland Andersen και δεξίωση προς τιμήν των καλεσμένων.
Οι επιδράσεις από τους νέους κανονισμούς του ΕΤS
Στο σεμινάριο συζητήθηκαν εκτενώς οι επιδράσεις από τους νέους κανονισμούς του EU Emissions Trading Scheme (ETS) στην ναυτιλιακή βιομηχανία για την απεξάρτηση της από τον άνθρακα, καθώς και οι τρέχοντες παράγοντες κόστους και οι τρόποι παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων. Επίσης, συζητήθηκε η εισβολή στην Ουκρανία και ο άμεσος αντίκτυπός της στην εμπορική ναυτιλιακή δραστηριότητα, ένα φλέγον ζήτημα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες και έδωσε αφορμή για εποικοδομητική συζήτηση.
«Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριό μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το σημερινό περιβάλλον και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος διαχείρισης πλοίων. Ως ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές πλοίων παγκοσμίως, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους πλοιοκτήτες μας να επιλύσουν αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις και να ηγηθούν της αγοράς.» επεσήμανε ο κ. Carl Schou.


Latest News

Η μεγάλη ανατροπή στην κορυφή των λιμανιών της Ευρώπης -Η θέση του Πειραιά
Ο Πειραιάς ανακάμπτει από την αναστάτωση που έφεραν τα γεγονότα στην Ερυθρά Θάλασσα

Με έξι κρουαζιερόπλοια η MSC Cruises στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στις δραστηριότητες της MSC Cruises στην Ανατολική Μεσόγειο

Κικίλιας: Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την 1η Μαΐου
Η αγορά είναι ελεύθερη, υπάρχει ανταγωνισμός και αναλόγως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη ρυθμίζουν, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Την κινεζική ναυτιλιακή κυριαρχία «σημαδεύουν» τα τέλη Τραμπ
Τα τέλη Τραμπ μπορει να οδηγήσουν σε αλλαγές ή σε νέες μορφές ιδιοκτησίας τις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να προσαρμοστούν

Ποιοι θα πληγούν περισσότερο από τους δασμούς - Οι χρεώσεις στη ναυτιλία
Χαμένες οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Πλήγματα στο παγκόσμιο διά θαλάσσης εμπόριο
Ο πόλεμος δασμών μεταβάλλει και τις θαλάσσιες διαδρομές και τις υποδομές logistics που έχουν στηθεί αλλά και τις στρατηγικές αποφάσεις ανάπτυξης των στόλων από τους πλοιοκτήτες